Resultaat van de WijkG1000 Kruiskamp

Eerste editie Proef Kruiskamp

Foto: Jethro Bakker

Zaterdag 13 juni 2015 vond de eerste editie van Proef Kruiskamp plaats. Zeven enthousiaste bewoners uit de wijk Kruiskamp organiseerden dit foodfestival. Het mini festival -ook wel het lekkerste buurtfeest van Amersfoort genoemd- kreeg van alle kanten positieve reacties: de interculturele insteek, de kleine gerechtjes van 13 verschillende koks uit diverse landen en de sfeer werd bijzonder gewaardeerd.

Terwijl het zonnetje scheen waaide er klein briesje over het plein van De Witte Vlinder aan de Van Galenstraat 30. Ongeveer 250 bezoekers genoten van al het lekkers en de muziek. Er werd vrolijke funk van Made of Wax gespeeld, singer songwriter Emma Lou was verantwoordelijk voor kleine cabaretachtige liedjes, het studieorkest van de KAMV kreeg het publiek aan het dansen en de heerlijke Ierse folkmuziek van The Krek sloot het festival af.
Enkele reacties van bezoekers, “Super gezellig, lekker eten! Volgend jaar weer.“, “Wat een geweldige en multi-culturele sfeer. Fantastisch! Goed gedaan. Het was lekker en gezellig”.

Als het aan de organisatoren ligt, komt er volgend jaar een tweede editie van Proef Kruiskamp. Het belangrijkste doel van dit mini-festival blijft het verbinden van de buurtbewoners.

Wil je op de hoogte blijven van dit fantastische evenement? Word dan lid van de Facebook-pagina van Proef Kruiskamp: www.facebook.com/proefkruiskamp

Foto: Jethro Bakker