WijkG1000

Op 22 maart 2014 vond de eerste G1000 van Nederland op stadsniveau plaats in Amersfoort. Een van de uitkomsten was: een WijkG1000 voor iedere wijk in Amersfoort. Inmiddels heeft de eerste WijkG1000 plaats gevonden in Kruiskamp. De volgende wijken die zich hebben aangemeld zijn Kattenbroek en Zielhorst.

Wat is een WijkG1000?

Kort samengevat is een WijkG1000 een plek waar burgers samen bepalen wat zij belangrijk vinden voor hun wijk. In een aantal bijeenkomsten, onder begeleiding van een professional gaan we met elkaar in gesprek.

Door naar elkaar te luisteren  en samen in gesprek te gaan worden thema’s bepaald. Deze thema’s worden verder uitgewerkt in concrete plannen voor de wijk.

Waarom een WijkG1000?

Wijkbewoners barsten van de ideeën, ervaringen en expertises, die allemaal kunnen worden ingezet voor de wijk!

Misschien heb je een geweldig idee voor de wijk, maar weet je niet hoe je daar vorm aan moet geven. Of heeft je buurvrouw 3 straten verderop hetzelfde idee, maar weet je dat niet. Ook kan het zijn dat er een bestaand initiatief is waar extra handen voor nodig zijn.

Tijdens een WijkG1000 bundelen we onze krachten. Zo geven we samen vorm aan de wijk die WIJ wensen.

Voor wie is de WijkG1000?

De WijkG1000 is voor alle wijkbewoners. Als deelnemer hoef je niet over speciale ervaring of opleiding te beschikken. Iedereen is welkom. Door loting heeft iedereen gelijke kans om mee te doen.

De WijkG1000 wordt georganiseerd door wijkbewoners en niet door de gemeente.

Meer weten? Kijk onder veel gestelde vragen.