Eerste aanmelder voor G1000Amersfoort ontvang bloemetje en speldje

Fotobloemetje1

Op 3 maart zijn de uitnodigingen voor de G1000Amersfoort verstuurd. De allereerste aanmelder was mevrouw Hanneke Overing-Krijger. Zij ontving een bloemetje en een G1000 speldje uit handen van Mirjam Hilhorst en Rosalie Ywema. Twee van de initiatiefnemers van de G1000Amersfoort 2016. 

Zonder deelnemers geen G1000. Daarom vindt de organisatie dat de eerste aanmelder wel even in zonnetje mag worden gezet. Mevrouw Hanneke Overing-Krijger blijkt als eerste het aanmeldformulier te hebben ingevuld.

Amersfoort is mijn stad
Waarom mevrouw Overing-Krijger zich heeft aangemeld. Daar hoeft zij niet lang over na te denken. ‘Ik vind het een kans om mij te laten horen. Om duidelijk te maken waar je het mee eens bent of niet mee eens. Ik voel mij erg betrokken bij Amersfoort. Ik woon hier sinds 1999. Mijn kinderen en kleinkinderen wonen ook in Amersfoort en daarom is dit onze stad. Je kunt hier ook in de Vinexwijken heerlijk wonen en vanuit alle wijken in korte tijd in het centrum zijn. Ook is Amersfoort geweldig omdat het zo centraal ligt.
Amersfoort is mijn stad.’

Ieders stem is belangrijk
De G1000 brengt op 9 april 1000 Amersfoorters bij elkaar en geeft hen de kans om zich uit te spreken over de stad. Vooraf zijn er geen thema’s of onderwerpen vastgesteld. Dat wordt bepaald door de deelnemers. Om mee te kunnen doen aan de G1000 is geen speciale kennis of opleiding nodig. Ieders stem is even waardevol.

Waardering voor alle deelnemers
Omdat de deelnemers hun vrije zaterdag aan de stad geven verdienen juist zij volgens de organisatie speciale aandacht. ‘Door je op te geven lever je al zo’n belangrijke bijdrage aan Amersfoort. Het bloemetje voor mevrouw Overing-Krijger staat symbool voor onze waardering voor alle deelnemers.’ Aldus Hilhorst. Ywema vult aan. ‘We hebben ook G1000 speldjes. Die zijn voor iedereen die de G1000 een warm hart toe draagt en dat ook zichtbaar wil maken. Mocht iemand daar interesse in hebben dan kunnen ze via de website contact met ons opnemen.’

Mevrouw Overing-Krijger is in ieder geval erg blij met haar bos bloemen en prachtige speldje. ‘Ik kijk uit naar 9 april. Ik voel me erg welkom’.

Fotobloemetje2